MKNŽ Ilirska bistrica, sreda, 15.11.2000:

Wi n d f a l l (USA)

Skupino Windfall sestavljajo Jeff Terranova iz Up Front ter Jon "Biv" Biviano iz Supertouch na kitari, Jen Catucci na vokalih, Rob McDonough na bobnih in Chris Wallin na basu. Enkratna mešanica petja in kričanja Jen Catucci vas udari kot tona opek, zaradi muhastega nihanja melodij pa se sprašujete, kaj sledi. Privlačne linije vokala prepletene z melodičnim post hardcorom uvrščajo Windfall v lasten razred. Če združite vso strast in energijo underground hardcore/punk skupin, dodate melodije, strukturo, mojstrsko glasbeništvo in rahlo keltsko vibracijo, ki vas spravlja v smeh, dobite Windfall. Nekaj za tiste, ki ne poznate zgodovine skupin Up Front in Supertouch: obe skupini sta bili ustanovljeni v srednjih/poznih 80-ih. Up Front so izhajali iz države New York, Supertouch pa iz NYC. Up Front so skozi leta posneli številne izdaje ter razvili veliko svetovno bazo oboževalcev znotraj hardcore glasbene scene. 3 evropske turneje, 2 ameriški turneji, turneja po Japonskem ter preko 30.000 prodanih kart potrjujejo Up Front kot pokončno sponko hardcore skupnosti. Ko skupino ni bilo več mogoče ohraniti skupaj, je Jeff poiskal svojega starega prijatelja Jona iz Supertouch (ki so prav tako izvedli dve turneji po ZDA ter čigar debitantski lp/cd pri Revelation records je bil prodan v več kot 30.000 izvodih), ki se je pridružil Windfall. Kemija med petimi člani je bila neverjetna. Smorgasbord je zagrabil priložnost in izdal njihov debitantski cd/ep. Ta skupina je sila, na katero je potrebno računati in ki ji je usojeno, da bo ognjevito prevzela glasbeno sceno.
Pri nas jim je bilo celo tako zelo všeč, da so ostali še nekaj dni ter imeli celo dva koncerta, in sicer v sredo, 15.11.2000 ter zaradi navdušenja še v petek, 17.11.2000!