MKNŽ, Petek, 24.03.2000:

WANDA CHROME AND THE LEATHER PHARAOHS (ZDA)

Skupina Wanda Chrome & Leather Pharaohs, "najbolj nor bend iz Milwaukeeja", je nastala leta 1992. Svoj kitarski rokenrol pank so ostrili na ameriških koncertnih odrih in klubih skupaj z imeni kot so: Wayne Kramer, Jeff Dahl, The Humpers, Deadbolt, Peter & The Test Tube Babies. Posneli so nekaj malih plošč za različne založbe (Splunge, Get Hip), prvo veliko ploščo "Eleven...The Hard Way" (Subway Records), pa so izdali leta 1995. Plošča je bila posneta v živo (v živo pa so Wanda Chrome res pravi Wanda Chrome & The Leather Pharaohs) na koncertu v Quarters Rock Palace v njihovem rodnem Milwaukeeju. Tradicijo snemanja živih plošč so ohranili tudi na drugi in zaenkrat zadnji veliki plošči "Dangerous Times", ki je konec leta '97 ponovno izšla za nemško založbo Subway Records. S ploščo "Dangerous Times" je trio dokončno potrdil, da obvlada vso eksplozijo neposrednosti in strasti. Ob tem ne gre spregledati vedno bolj prefinjene in domiselne nadgradnje rock'n'roll zgodovine, ki Wando Chrome & The Leather Pharaohs postavlja ob bok taki skupini kot so recimo Dead Moon. Na "Dangerous Times" so pobrskali tudi po svojih koreninah in se s tremi obdelavami poklonili legendam ameriškega rokenrola - Link Wrayu (s komadom Rumble), Rockyu Ericsonu oz. Thirteen Floor Elevator (You're gonna miss me) in Ramones (Commando). Z očitno dobrimi vplivi MC 5, Stooges, Dictators, Johnnya Thundersa, Ramones... pa tudi starejših ameriških rokerjev (Bo Didley, Chuck Berry,...), Wanda Chrome & Leather Pharaohs nadaljujejo in posodabljajo pristno izročilo rock'n'rolla.

Wanda Chrome And The Leather Pharaohs