Mladinski center Sokolski dom Ilirska Bistrica

i l b i s . c o m

English

Počitnice v

Mladinskem Klubu Nade Žagar

EJ, NEKEJ SE DOGAJA

Še ene počitnice, še eno devetdnevno ždenje pred televizorjem, iz katerega sije že desettisoče ponavljanje Esmeralde. Če se ti ob misli na zelenooko patetično čarovnico že frklja in bi letos rad počel kaj zanimivega in drugačnega, se nekaj dogaja v zibelki bistriške alterkulture v Mladinskem Klubu Nade Žagar. - tako je pisalo na flajerju

Vse skupaj se je začelo v nedeljo, 14.02.1999 s ska koncertom skupin Elvis Jackson in Edna`s Goldfish. Plesali smo in plesali, nato pa šli spat, da bi bili v ponedeljek spočiti.

V ponedeljek, 15.02.1999, smo se ob 14.00h zbrali v klubu, da bi počistili in pripravili vse za začetek našega odličnega programa. Do 17.00h je bilo že vse nared in začeli smo izdelovati svoje sveče. Prišli so fantje in dekleta iz bližnje okolice in skupaj smo naredili nekaj pravih umetnin. Verjetno najbolj ekstremna je bila sveča, ki sta jo naredila Klemen in Abram. Klicala sta jo METAL SVEČA.

Zvečer smo si, čeprav z majhno udeležbo, ogledali odličen film Hudičev advokat. Pripravili smo video-top ter zvok priklopili na klubsko ozvočenje, kar je pripomoglo k surround občutku. Slabo je bilo le to, da smo film gledali le klubovci, brez zunanjih udeležencev (no dobro, dva). A imeli smo se lepo.

V torek smo že ob 10.00 začeli izdelovati svoje maske. Ob tem smo gledali filme iz Produkcije Sokolski Dom. Imeli smo ves mogoči material za izdelovanje oblek, zato smo si dali duška in naredili nekaj prav lepih izdelkov. Pohvalimo se lahko tudi s tem, da je bilo kar nekaj obiskovalcev. Zaslužijo si medaljo.

Popoldne pa smo se odpravili po ulicah Ilirske Bistrice. Naredili smo lep krog, s sabo pa smo imeli tudi "prikolico" in radio. Bili smo kralji, kraljice, samuraji, škatle, televizorji, nune,…Babota smo srečali vsaj šestkrat. A vsakič je bil tako dober, da nam je potrobil.

Zvečer je bil že napovedani maskenbal. A vse skupaj je izpadlo malce drugače. Spet smo bili razočarani nad majhno udeležbo. Glasba je bila odlična. Janez bo kupil trobento. Pili smo BOWLO, ki sta jo naredila Pino in Sebo Iskra. Utrujeni smo se odpravili spat.

Prišla je sreda in prva delavnica. Tema: TOLERANTNOST IN DRUGAČNOST. Standardno - le organizatorji in drugi klubovci. Bilo je lepo. Le Borčeta je bilo sram, ker ga je moral Lecko božati po obrazu. V redu.

Zvečer pa še film Romper stomper. Film o avstralskih skinheadih. Odlično. Zaradi zanimanja občinstva - bilo jih je kar okrog 10 - smo pogledali še film Riba po imenu Wanda. Zaklenili smo in odtavali v deželo sanj.

Še zadnji dan, četrtek. Delavnica je bila super: KOMUNIKACIJE. Igrice so bile odlične. Zvečer pa še film Spika Leeja Malcolm X. Res super. Spike Lee je odličen.

V petek je sledil še koncert skupin Quatroriti in Hladno Pivo. Bilo je OK.

Tako smo naš teden uspešno zaključili. Imeli smo se lepo. Tisti, ki jih ni bilo, ne vedo, kaj so zamudili!

Zahvaljujemo se: vsem udeležencem za prijetno družbo, Produkciji Sokolski Dom za posojilo kamere in platna za filme, vsem članom kluba MKNŽ, ki so nam tako ali drugače pomagali, prijateljem iz Krškega, ki so omogočili gledanje filmov preko video-topa ter Đorču, ki ga je prinesel…

Tisti, ki to berete: le zakaj vas ni bilo??? No ja, mogoče bo prihodnjič(?!?!?!) boljše.