Petek, 14.12.2001 ob 22h:

No More Lies (Španija)

Ko so leta 1997 izbruhnili na španski hardcore sceni, je bila večina občinstva šokirana zaradi njihove neverjetne energije. Ne le na odru, rušilna kombinacija treh inštrumentov, kitare in vokala (Santi), basa in vokala (Maxim) ter bobnov (Roger) je iz njh naredila pravo referenco za mlade hardcore trie ter za post-hardcore ljubitelje nasploh. Obdobje neaktivnosti je minilo in Santi se je osredotočil na svoj lastni studio, Ultramarinos Costa Brava, ter na produkcijo super albumov skupin Standstill, Zeidun, Maple, Hopeful in Half Foot Outside, med drugimi. Njihova strast, biti na odru, je postala močnejša kot kdajkoli prej in od leta 1999 so začeli ustvarjati kopico neverjetnih pesmi, ki so vse presenetile. Ne le zaradi njihovega enkratnega čuta za melodijo, ampak tudi zaradi njihove ritmičnosti ter ker so uspeli najti rušilni zvok s pomočjo eksperimentiranja s Xavi Navarrom. Vprašanje, ki si ga vsi postavljamo: "Kako lahko trio ustvarja takšno glasbo in hrup, ki je hkrati tako absolutno definiran?" O tem ni dvoma, to je bostvi NO MORE LIES: postavijo temelje, nato zgradijo nosilne stene, ki jih prekrijejo s slojem elegance in dobrega okusa. Potem pa te zidove zrušijo, se jim posmehujejo ter začnejo stvar graditi znova. Da bi dokazali, da ni nihče takšen mojster v glasbeni arhitekturi. Dobri glasbeniki in dobri ljudje. Kamen, noise in zlomljena očala.