i l b i s . c o m

MKNŽ Ilirska Bistrica, petek, 04.10.2002 ob 22h:

Klubski maraton Radia Študent:

Cancel (Ljubljana) +
Valterap & DJ Ninja
(Solkan/Ljubljana)

CANCEL
Damir Babič: bas
Sašo Pušnik: bobni
Gašper Škulj: vokal
Jernej Demšar: kitara

Ljubljanska skupina Cancel je že od svojih začetkov leta 1998 ena izmed vodilnih slovenskih posadk na križarjenju med urbanimi zvoki hip hopa in metala. V prvotni posadki treh instrumentalistov in treh vokalistov so si oder delili skupaj s Public Enemy (Hala Tivoli, 1999) ter z Voodoo Popeyem (K4, 1999), sami pa osvojili oder in publiko Trnfesta ter ujeli Bumerang 2000 za novince leta. V vmesnem obdobju je njihov mikrofon postajal vse bolj osamljen, leta 2002 pa so Cancel stopili na plano z novim vokalistom in novimi materiali - z našpičenimi socialno kritičnimi besedili dokazujejo, da je lahko slovenščina še kako ostra in učinkovita, zrelo instrumentacijo, ki spretno krmari med umirjenim hip hopom in razdraženim metalom, pa še dodatno brusi odlična produkcija Petra Penka. Artikulirana in kontrolirana urbana nervoza z razlogom!

Valterap: MC
DJ Ninja: DJ

»Delam to stvar že kar en par let, hodim svojo pot z vso močjo besed.
Jaz predstavljam nov rod, ker mam drugačen pogled na ta svet,
moja smer je zahod, zdaj pa probaj razumet.
Solkan sem kjer sem, in je prou, da se sliši dober flow v tej nori hiši, da se zruši slika raperja debila…«

Valterap, prostodušni MC iz Solkana, je skupaj z goriškim sodrugom Kingom začel rušiti sliko reperja debila že na Radyoyovi kompilaciji Pet minut slave, od takrat pa je v prostem slogu popestril še marsikatero hip hop zborovanje. Ljubljanska DJ Ninja se je z neumornim sukanjem na večini večjih slovenskih hip hop prireditvah uveljavila kot prva in edina domača hip hop dama. Mešani tandem MC-ja in didžejke v prostem slogu suka plošče, stresa rime in na spontan način dela koncertno akcijo ter interakcijo.