Mladinski center Sokolski dom Ilirska Bistrica

i l b i s . c o m

MKNŽ Ilirska Bistrica, petek, 24.10.2003 ob 22h:

Klubski maraton Radia Študent: Disdrug This Fuck (Železniki) + Manul (Murska Sobota)

Klubski maraton Radia Študent

DISDRUG THIS FUCK

surovi jazzcore v maniri pankerske D. I. Y. estetike

Več o Disdrug This Fuck

Glas punkerske klike trdoživih in iz molka zaspane province prodirajočih razstrupljevalcev (družbene, ekološke, mentalne ...) nesnage. Disdrug This Fuck iz Železnikov so trdoživo jedro basa, kitare, bobnov, občasnih vpadov vokala ter energične in humorne odrske pojavnosti. Na svojstven način občinstvu napetih ušes, voljnih udov in brez odvečne potrebe po skrajnih blagozvočjih servirajo rezko živahno, nekonformistično in plemenito D.I.Y. godbo. Z hardcorom, punkom in jazzovsko nojzerskimi barvili navdahnjena, plesno razpoložena in igriva godba, ki prepiha in očisti vsakršno zamaščenost.

Anže Krajnik - bas
Matija Žumer - kitara
Andrej Podlipnik/ Čeča - bobni

MANUL

prevetritev slovenske nojz rock scene z opazno simpatijo do post rocka

Več o Manul

Trojica mladcev iz godbenega kolektiva "Prekmurje Noise Conspiracy" nas od prvega rifa naprej takoj sooči in preseneti z zrelostjo svojstvene nojz rock godbe. Manul v ušesih premleto širino preposlušanih punk, nojz in postrock godb le-te spoštljivo presegajo z originalnostjo lastne kreativnosti in suverene energične igre. Njihova godba je polna dinamičnih nasprotij, popelje nas skozi surovo poetiko garaže, iskrene melodike, naslade nad sodobnimi pristopi do z izbranimi prijemi in efekti manipulirane zvočnosti ter nenazadnje skozi neposreden, izdelan ter nepredvidljiv koncertni nastop. Prevetritev vseslovenske novorokovske ustvarjalnosti.

Sašo - kitara
Janis - bas, vokal