MKNŽ, Sobota, 06.05.2000:

HARUM-SCARUM (ZDA) + PIZDA MATERNA

Skupina Harum-Scarum prihaja iz Portlanda (ZDA), sestavljajo pa jo štiri dame, ki ustvarjajo politično punk glasbo.

Christine Boarts opisuje Harum-Scarum kot "zgodovino vplivov, ki ustvarjajo nekaj popolnoma lepega, močnega in novega".

Aprila in maja 2000 bo imela skupina Harum-Scarum svojo prvo evropsko turnejo.
Imele so že več turnej po zahodni obali ZDA ter dve turneji po celotnih ZDA. Njihova zadnja turneja je bila del podpore turneje Primate Freedom Tour. Nastopajoči del turneje je poskrbel za finančno podporo aktivističnemu delu turneje. V najetem avtobusu so potovali v 8 večjih raziskovalnih ustanov (ki izvajajo raziskave na primatih), da bi protestirali proti eksperimentiranju na primatih.
Sodelovale so tudi druge skupine: Oi-Polloi, Aus-Rotten in Anti-Product.

Za Harum-Scarum je pomembno, da igrajo na čim več mešanih koncertih, z bendi, ki vključujejo različne spole in spolnosti. Čeprav podpirajo ženske v punku, kolikor le morejo, pa nočejo igrati le z ženskimi skupinami.
To pa je večji problem v ZDA, kjer je ženska scena zelo ločena od punk scene.
Harum-Scarum se smatrajo za punkerice, so pa lezbijke (ne, nisem homofobičen, tako so se same poimenovale, op.p.).

Lani so Harum-Scarum same posnele in izdale 7" in kaseto.

Nov album je izdala založba Tribal War records, skupina pa se bo pojavila tudi na nekaj kompilacijah in na split 7", izdanem pri Malarie Records v bližnji prihodnosti.