MKNŽ Ilirska Bistrica, sobota, 02.03.2002 ob 22h:

BROKEN LOCK + GO.be (Črnomelj)

BROKEN LOCK

Začetki skupine Broken Lock segajo v poletje 1995 in z nekaj spremembami se v poletju1996 izblikuje stalna zasedba: bobni: Julij karin bas: Mare Bradica kitara- vokal: Janez Weiss kitara- vokal: Richard Zupančič Kar zadeva njihovo glasbeno ustavarjanje povedo, da je le-ta odraz glasbene vzgoje (punk, heavy metal, hard core)... oziroma njih samih in življenja nasploh. Njihova besedila niso politično obarvana ampak so zgolj odraz dogodkov, njihovih sanj in želja. Ljubitelje tovrstne glasbe je skupina v začetku leta 2000 presenetila s svojim glasbenim prvencem, ki je kot takšen nedvomno dober vpogled v njihovo triletno ustvarjalno delo . Ploščku oziroma Cd- ju, ki je izšel v nakladi 300 kom. je naslov "ATER". Na prvencu je enajst avtorskih komadov, vsekakor pa ga toplo priporočamo ljubiteljem rock glasbe, ki poleg ostalega cenijo trdo, alternativno, brezkompromisno in prav nič komercijalno glasno godbo.

GO.be

To se je moralo zgoditi, kajti prerokovano je. Več o tem si preberi v Tretji Mojzesovi knjigi pod poglavljem GO.be na ljudeh, GO.be na oblačilih in GO.be na hišah. Po osmih mesecih je obupal in se vrnil domov (se ni našel!!!). Po njegovi vrnitvi so GO. be začele trosit svoje glasbene trose. I od tu dalje računajo na zanimive koncerte - tudi v tujini. Igrajo izklučno autorsko glasbo za katero vedo, da je vredna zgoščenja na CD-ju. Besedila so angleška in slovenska. GO.be so: Primož P. - urlator in guli struna, Jože M. - solo guli struna, Boštjan R. - dečko sa sela z basom v roki in Ivo P. jnr. - ritem mašina.Včasih so urlatori vsi. Igrajo rok (grunge rock). Onečastili so se sredi daljnega leta 1998. Po obetavnem tromesečnem začetku se je Boštjan R. šel iskat po Aziji.